maanantai 18. maaliskuuta 2013

"Vähän sä näät kummii unia"

Pitäisi varmaan aloittaa aivan oma blogi unilleni.

Enää en ole nähnyt varsinaisia painajaisia, mutta sellaisia lievästi ahdistavia unia kylläkin. Yksi yö näin unta, että jouduin matkustamaan muutaman entisen kaverini kanssa junaraiteita pitkin huterilla kärryillä samalla kun valtavat junat ohittivat viereisiltä laiteilta. Pelkäsin kauheasti putoavani ja onnistuinkin sitten mokaamaan niin, että kärry petti. Tipuin raiteille jääden kahden junan väliin puristuksiin. Siinä liiskaannuin kuunnellen sisäelimieni poksahtelua ja luitteni rutinaa. En kuitenkaan tuntenut kipua.

Yksi uni, jota näin pitkään yöstä toiseen oli aika huvittava, mutta silti jotenkin ahdistavampi kuin edellinen. Unessa olin aina matkalla lapsuudenkodistani Mäkkäriin ostamaan juustohampurilaisen ja suklaasundaen. Joskus unessa menin väärään bussiin, joskus tie vain jatkui loputtomiin ja joskus kassalle oli vain kauheat jonot. Kerran tai pari pääsin aloittamaan jopa kotimatkan, mutta tie olikin muuttunut äärettömäksi ja tunsin ahdistusta siitä, "etten pääse koskaan syömään suklaasundaeta". Enkä edes erityisemmin välitä niistä Mäkin jäätelöistä. Tällaisiako unia mäkkiläskit näkevät?

Nyt olen nähnyt toistuvasti unta, jossa olen lahossa vanhassa kartanossa. Kerran löysin sieltä jonkinlaisen "salaisen" huoneen, jossa oli paljon vanhoja tavaroita. Aloin penkoa niitä kunnes löysin kuvan 1800-luvulla eläneestä naisesta, jolla oli tismalleen samanlaiset kasvot kuin minulla. Silti nainen näytti mielestäni kauniilta ja hänellä oli erikoinen nimi, jota en herättyäni enää muistanut. Viime öinä olen ollut taas tuolla kartanossa, mutta siellä on ollut muitakin - vieraita ihmisiä. Jotkut heistä ovat rauhallisia, mutta toiset taas jotenkin epämuodostuneita ja uhkaavia. Minulla on mukanani revolveri, johon tartun pelottavien ihmisten lähestyessä. En kuitenkaan osaa ladata asetta, enkä siten voi ampuakaan. En tiedä, mitä tapahtuu sitten. Ehkä ne epämuodostuneet tappavat minut.

Tähän yöhön valmistauduin kuitenkin katsomalla netistä, miten revolveri ladataan. Jokohan ne hirviöt saisi ammuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti