maanantai 20. elokuuta 2012

Ampukaa minut

Äh. Ahdistus on vaivannut viime päivät kuin jokin mahatauti - kun vähiten odottaa tulee huono olo ja sitten pelottaa, että sotkee paikat. Nukkumaanmeno stressaa ja paljon. Olen nyt mennyt kaksi päivää omalla mittapuullani todella aikaisin nukkumaan, jotta välttyisin aamuyön epätodelliselta olotilalta. Saatan vaikuttaa seinähullulta, mutta itselleni tulee aina yhden jälkeen yöllä valvoessa mielenkiintoinen tunne, jossa mielikuvitus laukkaa sen verran, että sängyn alla on hirviö, mutta päässä myös paljon hyviä ideoita (joita ei koskaan kuitenkaan tule toteutettua aamulla). Aivot käyvät varmaan ylikierroksilla tai jotain. Näköjään jo valmiiksi rikkinäinen pääni on kuitenkin keksinyt muuttaa tämän mielialan paniikkikohtauksen ensiaalloiksi. Sama juttu jos herään aamulla pari tuntiakin liian aikaisin - alkaa niin kauhea ahdistus, että haluaisin ottaa vain jonkin taikapillerin ja päästä tuskistani. Olotila palaa myös illalla vähänkin väsyessäni. Mahtaisikohan rauhoittavat auttaa? Eilen illalla olo oli niin kamala, että lopulta itkin Höpön olkapäätä vasten. Onneksi se otti syliin. Riideltiin viime viikolla taas aika paljon varmaankin osittain siksi, että olen niin ahdistunut. Riiteleminenkin ahdistaa. Haluaisin myös soittaa äidille siinä toivossa, että se sanoisi jotakin tsemppaavaa. En kuitenkaan ole uskaltanut, sillä eihän se yleensä sano.

Ja nyt crazy cat lady -osio. Meille tuli nimittäin pari päivää sitten viimein pieni savunvärinen kissanpentu ja olenkin koko viikonlopun stressannut, että mitä jos tapan sen vahingossa, koska olen niin huono ihminen. Hyvin se näyttää kuitenkin viihtyvän. Todella energinen, eikä vaikuta ollenkaan ikävöivän mammaa ja muita muksuja. Onnekas kisu. Panikoin tosin, koska sillä on ollut löysää kakkaa heti syötyään meidän safkoja. Ehkä kokeilen pienentää ruoka-annoksia tuolle ahmatille ja jos ei auta niin sitten merkki vaihtoon. Onneksi lääkäriaika on muutenkin ensi viikolla. Harmittaa, ettei kisulla ole leikkikaveria täällä öisin, eikä päivisinkään sen jälkeen, kun menen töihin. Voin hyvin samaistua, miten tylsää ja yksinäistä sillä mahtaa olla.

4 kommenttia:

  1. Onnea kisusta! Voisikohan löysä maha olla sen takia että se stressaa uutta kotia, en tiedä. Meidän kissa ei kakkinut muutamaan päivään ollenkaan sen jälkeen kun oli meille tullut, ensimmäiset pökylät oli kyllä juhlan aihe. :3

    Meidän kissa on jo hyvinkin tottunut vetelemään hirsiä sen aikaa kun ketään muuta ei ole kotona, mutta toki sille olisi kiva hankkia kissakaveri. Nykyiseen asuntoon vaan ei mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! (: Saanen muuten udella, mitä syötitte kissallenne pentuna? Tässä nyt ei enää tiedä, mitä sille antaisi, kun löytää yhtä sun toista mussutusta. Jotkut fanaatikot leimaavat kaikki ruokakaupan penturuuat myrkyksi ja niitä ostavat kissanomistajat huonoiksi ihmisiksi, mutta sitten toisaalta märisevät, että niissä on pennulle välttämättömiä ruoka-aineita, joita ei muualta saa. Hohhoijaa. Pitääkö kohta alkaa ulkomailta tilailla jotain gourmet-ruokia.

      Meille on tulossa toinenkin kissa, mikäli ollaan varmoja, että rahat riittää kumpaankin. Tämä pikkuinen taas kuluttaa kaiket päivät juosten rallia ympäri kämppää, mutta toivottavasti alkaa ajan kanssa unikin maistua. :D

      Poista
  2. Me syötettiin aluksi sitä samaa mitä se oli tottunut syömään ekassa kodissaan (se tuli meille 7 kk ikäisenä) ja sitten taidettiin vaihtaa Whiskasin Mmmmm-sarjaan, en tiedä myydäänkö sitä enää. Nykyään ollaan palattu siihen alkuperäiseen, eli ihan Latziin. :) Ihan pikkupentuaikaisesta ruokinnasta mulla ei ole tietoa, mutta varmaan joku marketin pentusoossi on ihan jees?

    Oon kuullut, että oikeastaan märkäruoilla ei ole ihan niin paljon eroa marketti- ja eläinkauppatavaran kesken, murot taas ovat äärilaitaa. Muroina meillä on syöty alusta lähtien marketin Bilanxia (keskivertoa ravintopitoisempi marketmuro) ja eläinlääkäri on antanut siunauksensa tuolle valinnalle, kuulemma ihan kelpo muonaa.

    Niitä marketin kakkempia muroja on kerran tullut ostettua kun ei muuta ollut, ja siihen jäi. Vinski oksensi ne matolle samantien, ja toisin kuin Bilanxia joskus ykätessä, niin noista kakkamuroista jäi väriläiskä mattoon. Eli toisinsanoen niissä on prkl väriaineita..! >:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pennun emon omistaja kertoi juuri, että olivat itsekin totuttaneet pikkuisen juuri tuohon samaan ruokaan, jota ollaan syötettykin. Varmaan sitten tosiaan vaan stressistä johtuu, että on vatsa löysänä. Kaipa annan matokuurin vielä varmuuden vuoksi, vaikka onkin madotettu useamman kerran jo kodissaan. Pennun emollakin oli ollut kuulemma kakka löysänä peräti parin viikon ajan noille tullessaan pienenä. Kaipa tässä sitten voi huokaista helpotuksesta ja lakata pelkäämästä ja syyttelemästä itseään kuten on tapana. D:

      Onneksi murot ollaan ostettu eläinkaupasta niin ei pitäisi olla muuta kuin laatumuonaa. Itselläni on markettimuroista vähän samanlainen kokemus, kun perheemme kissa sai niistä aikoinaan karsean ripulin. Aika surkeeta tavaraa ovat.

      Poista