keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Ärsytys

Ärsyttää. Tämä. Ihan sama, onko tuo teksti jonkun mielestä koskettava (minun mielestäni ei) ja ihan sama, että tuolla äidillä on omakohtaista kokemusta (tosin vain yksipuolista) ja ihan sama, että nyt ollaan täällä meillä Suomessakin (mukamas) herkillä Yhdysvaltojen 3463746. kouluammuskelusta. Tuo teksti nimittäin taas vain vahvistaa mielenterveysongelmiin liittyviä stereotypioita. Tuskinpa näin laajaa huomiota olisi edes saanut ilman perinteistä kuvaa "vaarallisesta hullusta". Sanonpahan vaan.

Vituttaa/huvittaa myös tv-sarja, joka taitaa idioottimaisuudellaan pestä Salkkaritkin. Nimittäin Criminal Minds. Kulkee nimellä Criminal Idiots täällä meidän olohuoneessa. Sitä katsoessani vuorotellan nauran ja vuorotellan saan henkisiä itkupotkuraivareita. Ei tarvitse kysyä, miksi yhä katson koko sarjaa. Luultavasti olen masokisti. Tuntuu nimittäin kidutukselta katsoa sontaa, joka viljelee vääriä mielikuvia ja stereotypioita yhtenään ja kaiken lisäksi käyttää psykologian termejä täysin väärin. Ihan lukion peruspsykologiakin menee niillä ihan hanuriin. Suurimmaksi osaksi nämä "profiloijat" porskuttavatkin pelkällä keittiöpsykologialla. Tosin sekin taitaa olla kaunisteltu kuvaus siitä mussutuksesta, kun ottaa huomioon, että kyseisessä ohjelmassa skitsofrenia tarkoittaa vielä pahoja sivupersoonia ja jokainen vähän rajummasta pitävä mieshenkilö on potentiaalinen sarjamurhaaja. Muutenkin murhaajat ovat aina joko paatuneita ihmishirviöitä tai naksahtaneita ressukoita, jotka kostavat oikeutetusti kokemansa vääryyden. Eniten rassaa kyllä ärsyttävät lainaukset joltain satunnaisilta suurilta ajattelijoilta joka jakson lopussa. Kaipa siten yritetään tehdä sarjasta jotenkin "syvällinen". No joo, tämä nyt ei avaudu kenellekään, joka ei ole tuota sarjaa katsonut. Älkää silti nytkään aloittako.

Tulipas vaihteeksi avauduttua. Yksi juttu tosin vielä unohtui. Tämä on nyt random, mutta mua ärsyttää myös se, että telkkarissa, kun joku nainen aiotaan tappaa niin aina se eukko huutaa "please, don't kill me I've children!" tms. Siis mitä vittua, tekeekö se siitä jotenkin arvokkaamman ihmisen.

1 kommentti:

  1. Siis jos sulla on mielenterveysongelmia niin sä olet hirviö. Niinhän se yleensä menee.
    Taisin katsoa yhden jakson CM:ia ja plääh. Katson mielummin... no vaikka Bonesia.

    Ikään kuin oikeasti tulisi mieli alkaa huutamaan kellekään mitään jos joku osoittelee aseella -.-'

    Onneksi katson nykyään vain Disney Channelia, teini-ohjelmissa saa vain nauraa paskalle huumorille.

    VastaaPoista