torstai 23. kesäkuuta 2011

Saatana!

Olen koko aamun yrittänyt saada kontaktia paikalliseen terveyskeskukseen lääkärintodistuksen merkeissä. Pulju on kuitenkin laiskistunut entisestään ja hankkinut automaattisen puhelinvastaajan ties mistä syystä. Voin niin nähdä sen saman tylsäilmeisen hoitsun istumassa konttorissa seinää tuijotellen samalla, kun antaa jokaisen puhelimen pirinän mennä vastaajaan. Ja se vastaajahan on perseestä.

Ensin puheluun vastaa känisevä lääkärisetä, joka alkaa paasaamaan, että tästä numerosta voi varaan ajan lääkärille sairauden arviointia varten, tietenkin mahdollisimman pitkin sanakiemuroin. Juuri, kun alkaa kelata, että ihanko totta Sherlock, niin sitten pyydetäänkin töksayttäen valitsemaan, millä kielellä haluaa palvelua. Suomi on ykkönen, joten alan häsläämään kosketuspuhelimellani näppäinlukkoa ja näppäimistöa auki. Tähän operaatioon tk on varannut moderneja asiakkaista varten ystävällisesti kaksi sekuntia, muutoin lyö luurin korvaan. Ja perkele sain luuria korvaan tämän merkeissä varmaan neljä kertaa!

Jo tässä vaiheessa alkoi olemaan perunat aika kypsiä, mutta viimein pääsin kielivalintaa pidemmälle hakkaamalla puhelimeni näyttöä peukalolla 24/7, jottei lukitus menisi päälle. Sitten tulikin vastaan uusi ongelma. Jollei sitä saatanan ykköstä ehtinyt painaa nanosekunnin sisällä niin se ilmestyi valintakenttään, johon piti jättää oma puhelinnumero hoitsun takaisinsoittoa varten. Eikä se kadonnut paskavastaajan muistista mihinkään, vaikka sen olisikin puhelimen näytöltä kumittanut. Jätin ainakin kuusi kertaa niille väärän puhelinnumeron alkaen ykköselle ennen kuin refleksini olivat sen verran harjaantuneet, että sain ykkösen lyötyä sen nanosekunnin sisällä.

Vittu mitä paskaa. Mietin, miten ihmeessä joiltain vanhoilta pieruiltakin onnistuu moinen taistelu robottiäänen kanssa, kun koneellistuneeseen yhteiskuntaan syntynyt pentukaan ei pärjää. Onneksi toisin kuin minulla, vanhuksilla on munaa valittaa kovaa ja korkealta kaikesta kurasta.

No joo, olipa taas tylsä merkintä jostain puhelinvastaajasta. Mutta ainakin minulla oli kivaa valittaessani.

2 kommenttia:

  1. Voisitko muuten muuttaa fontin väriä vähän tummemmaksi? Toi on ehkä hieman liian vaaleaa? :)

    PS. Sulle ei voi kommentoida anonyymina.

    VastaaPoista
  2. Pahoittelen. Omalla koneella tuo teksti näkyy ihan hyvin, mutta ilmeisesti niin ei sitten ole kaikilla näytöillä. Nyt pitäisi kuitenkin olla kumpainenkin juttu korjattu.

    VastaaPoista